о аутору

 


Марко Радаковић је рођен 1987. године у Новом Саду, а одрастао у Бачком Грачацу. Завршио је богословију Светог Арсенија Сремца у Сремским Карловцима и Православни Богословски Факултет Универзитета у Београду. Ради као катихета (вероучитељ) у Сомбору.


Контакт marko.i.radakovic@gmail.com

Фејсбук профил је овде, а званична фејсбук страница овде, инстаграм профил овде. 
Јутјуб канал се налази овдеО финансијској подршци прочитајте овде.

Његове текстове објављују  гласила СПЦ и остали медији (списак касније). Сарађује са удружењем просвeтних радника Гаврил Стефановић Венцловић и са заједницом Фоколара у Србији. Био је један од сарадника Вјеронаука.нет, где се налазе десетине његових презентација из веронауке. Његове приче и песме су објављене у многобројним штампаним зборницима и часописима (Српкињо, снаго и утехо; Приче бола и поноса; Антологија - regia fantastica,  Сабор духовне поезије манастира Раковица, итд.). Водио је  страницу на порталу Наше Ужице.

Води и уређује интернет блог Авденаго на којем пише приче различитих жанрова, теолошка и опште животна промишљања у краткој, једноставној форми. Његови текстови су превођени на енглески, македонски и русински. 

Поред овог, води и блог са преко стотину својих презентација на тему православне верске наставе (преузимање материјала - овде).  Води и уређује емисије "Питање пастиру" и "Са часа веронауке" на сомборском црквеном радију Благовесник и повремено уређује и води емисију "Упознајмо веронауку" на "Беседи", радио станици Епархије Бачке. Један је од уредника званичног блога Епархије Бачке за веронауку. Миксклауд профил са аудио записима послушајте овде.

Лиценцирани је кувар.

Сви текстови на блогу су лично  мишљење аутора и нису званичан став Цркве. Све текстове можете делити и постављати на интернету, уз навођење имена аутора. Штампање текстова без директне дозволе аутора није дозвољено. 

Уколико неко жели да помогне штампање књиге, отворен сам за договор.
 

Зашто назив Авденаго?

Авденаго је био један од тројице младића који су одбили да послушају заповест вавилонског владара Навуходоносора. Цар је наредио да све сви поклоне пред великим кипом који је изображавао њега самог. Младићи, доследни вери у Једног Бога, одбијају то да учине, због чега су бачени у ужарену пећ, али их је Бог спасио од страдања. Блог који водим носи име у част једног од ове тројице храбрих младића. Кад већина ћути, у страху се клања пред силом или прихвата наметнуто мишљење, верујући треба да стоји усправно и сведочи своју љубав према истини, до краја, без обзира на последице.
„Истина ће вас ослободити.” (Јн.8,32)

Текстове објављују: 

Виноград Господњи, часопис Епархије бачке

Православни мисионар, мисионарски часопис СПЦ за младе

 Српски Сион, часопис Епархије сремске

Видослов, саборник Епархије захумско-херцеговачке и приморске

Светосавско Звонце, дечији православни часопис

Крка, часопис Епархије далматинске

Бесребреник, лист храма Св. Козме и Дамјана при ваљевској болници

 и други часописи (Балкан фокус

Његове приче и текстове објављивали су (и објављују) многобројне интернет странице: 

Званични сајт СПЦ,

 TВ Храм,

 Сајт епархије захумско-херцеговачке

 Сајт Епархије Жичке, 

 Патриот,

Чудо,

Корени,

Етос

Пријатељ Божији, 

Смрт свету, 

Христологија  

АСИНФО,  

 Леутар, 

Хронограф,

in4s.net, 

Исток.рс ,

Херцеговац.нет,

РТВ Херцег,

Балканска геополитика,

 Круг

 Зицер  и многи други

 

Коментари