Да знамо време своје смрти?

 

Да имате могућност да сазнате тачан датум и време сопствене смрти и да наставите да живите са тим сазнањем, да ли бисте прихватили ту могућност?

- Не, Христос и за Његов Други долазак каже да ни анђели на Небу не знају, до Отац небески, баш да бисмо се стално трудили да будемо спремни. Исто је и са часом смрти. У истом маниру приче о десет мудрих и лудих девојака, неразумном управљачу и многе друге могу да се тумаче као да су о Другом доласку али и о часу смрти ("Безумниче, ове ноћи тражиће твоју душу од тебе; чије ће бити оно што си припремио?"). Не знамо кад ће Женик доћи, лампе треба стално да су пуне, љубав и дела стално ту. Бог је с разлогом сакрио од човека час смрти и открива само реткима, и то кад је у складу са Промислом. Ако Он одлучи да ми открије, прихватићу, али лично нисам радознао, не жудим за тим сазнањем, као ни за неким другим откривењима са Неба. Овај живот, лично искуство Бога и раније дата откривења су ми сасвим довољна да будем Богу захвалан али и увек будан.

Мислим да је поента да уживам у самој вожњи, можда је више и ценим јер не знам кад ће јој бити крај. Моје је да држим добар правац, а Бог нек даје гас, показује путоказе или стисне кочницу кад Му воља.



Коментари